Cizrna pražená v troubě

Křupavá pražená cizrna je zdravější alternativa klasických chipsů, ideální k televizi nebo na party. Je lehce solená, kořeněná uzenou paprikou a sušeným česnekem, ale vyzkoušet můžete i jiné varianty.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Zapněte troubu na 180°C.
  2. Cizrnu dobře propláchněte v cedníku a osušte v utěrce. Klidně použijte papírové utěrky, cizrna by měla být úplně suchá.
  3. Cizrnu rozprostřete na pekáč s pečicím papírem, zastříkněte olejem a promíchejte. Osolte podle chuti. Zbylé koření se přidá až na konec.
  4. Pečte v troubě asi 50 minut, dokud nebude cizrna hezky křupavá. V průběhu několikrát promíchejte.
  5. Nakonec promíchejte s kořením. Můžete konzumovat hned, ale nejlepší je po pár dnech.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 208.48 kcal | Protein: 9.96 g | Sacharidy: 18.67 g | z toho cukr: 5.19 g | Tuk: 7.31 g | z toho nas. MK: 0.86 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2427-cizrna-prazena-v-troube