Křupavá pražená cizrna je zdravější alternativa klasických chipsů, ideální k televizi nebo na party. Je lehce solená, kořeněná uzenou paprikou a sušeným česnekem, ale vyzkoušet můžete i jiné varianty.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Zapněte troubu na 180°C.
Cizrnu dobře propláchněte v cedníku a osušte v utěrce. Klidně použijte papírové utěrky, cizrna by měla být úplně suchá.
Cizrnu rozprostřete na pekáč s pečicím papírem, zastříkněte olejem a promíchejte. Osolte podle chuti. Zbylé koření se přidá až na konec.
Pečte v troubě asi 50 minut, dokud nebude cizrna hezky křupavá. V průběhu několikrát promíchejte.
Nakonec promíchejte s kořením. Můžete konzumovat hned, ale nejlepší je po pár dnech.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 208.48 kcal |
Protein: 9.96 g |
Sacharidy: 18.67 g |
z toho cukr: 5.19 g |
Tuk: 7.31 g |
z toho nas. MK: 0.86 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2427-cizrna-prazena-v-troube