Pražená cizrna

Výborné chroupání k pivu nebo vínu. Dobu přípravy je třeba trošku vychytat podle trouby, ale výsledek stojí za to. Nejlépe chutná ještě teplá!

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Cizrnu namočíme přes noc do vody. Vodu vyměníme a uvaříme s trochou soli do změknutí.
2.
Vylijeme vodu, necháme vychladnout. Na talířku vložíme do lednice na pár hodin, aby cizrna mírně oschnula.
3.
Na menší plech nebo pekáč cizrnu rozprostřeme a dáme péct na 200 °C na 20 min. Plech umístíme na dolní rošt v troubě.
4.
Mezitím smícháme olivový olej, sůl, koření a prolisovaný česnek. Necháme chvíli v misce.
5.
Horkou cizrnu lžící vložíme do misky s kořením a důkladně promícháme. Dáme znovu péci na 5 až 10 minut.

Od: Ráďa 78, 4.10.2021

Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 5 min příprava
30 min vaření
24 hod celkem
Množství: 2 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 8 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: předkrm, chuťovky, česká, luštěniny, pečení, vegetariánské, veganské, bezlepkové, bez laktózy
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
315.93 kcal
Protein
10.52 g
Sacharidy
z toho cukr
26.60 g
5.51 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
16.62 g
2.18 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama