Pražená cizrna
Výborné chroupání k pivu nebo vínu. Dobu přípravy je třeba trošku vychytat podle trouby, ale výsledek stojí za to. Nejlépe chutná ještě teplá!
Ingredience (2 x porce)
-
-
-
-
-
-
Postup přípravy
- Cizrnu namočíme přes noc do vody. Vodu vyměníme a uvaříme s trochou soli do změknutí.
- Vylijeme vodu, necháme vychladnout. Na talířku vložíme do lednice na pár hodin, aby cizrna mírně oschnula.
- Na menší plech nebo pekáč cizrnu rozprostřeme a dáme péct na 200 °C na 20 min. Plech umístíme na dolní rošt v troubě.
- Mezitím smícháme olivový olej, sůl, koření a prolisovaný česnek. Necháme chvíli v misce.
- Horkou cizrnu lžící vložíme do misky s kořením a důkladně promícháme. Dáme znovu péci na 5 až 10 minut.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 315.93 kcal |
Protein: 10.52 g |
Sacharidy: 26.60 g |
z toho cukr: 5.51 g |
Tuk: 16.62 g |
z toho nas. MK: 2.18 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3225-prazena-cizrna