Cukrářské piškoty
Doma připravené cukrářské piškoty vyjdou na pár drobných a můžete je mít uloženy i delší dobu. S těstem pracujte rychle, má tendenci se roztékat. Pokud je chcete s cukrem, obalte je ještě horké ve směsi moučkového a vanilkového cukru.
Reklama
    
  Postup přípravy
1.
                    Vejce rozdělte na bílky a žloutky. Ušlehejte se špetkou soli tuhý sníh z bílků. Žloutky dejte s polovinou cukru šlehat do robotu.
                2.
                    Do hotového sněhu vmíchejte druhou polovinu cukru.
                3.
                    Do žloutků vmíchejte mouku a bílky s cukrem. Vznikne husté těsto.
                4.
                    Dejte jej do cukrářského sáčku a nastříkejte na plech s pečícím papírem piškoty.
                5.
                    Pečte na 180 stupňů asi 20 minut.
                Reklama
    
  Reklama
    
  Reklama
    
  Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
    
  Nutriční hodnoty
Množství  | 
                1 × porce  | 
            
Energetická hodnota  | 
                102.40 kcal  | 
            
Protein  | 
                2.48 g  | 
            
| 
                     Sacharidy 
                    z toho cukr 
                 | 
                
                     20.54 g 
                    10.71 g 
                 | 
            
| 
                     Tuk 
                    z toho nas. mastné kyseliny 
                 | 
                
                     0.97 g 
                    0.30 g 
                 | 
            
Reklama
    
  Reklama
    
  



