Cukrářské piškoty

Doma připravené cukrářské piškoty vyjdou na pár drobných a můžete je mít uloženy i delší dobu. S těstem pracujte rychle, má tendenci se roztékat. Pokud je chcete s cukrem, obalte je ještě horké ve směsi moučkového a vanilkového cukru.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Vejce rozdělte na bílky a žloutky. Ušlehejte se špetkou soli tuhý sníh z bílků. Žloutky dejte s polovinou cukru šlehat do robotu.
2.
Do hotového sněhu vmíchejte druhou polovinu cukru.
3.
Do žloutků vmíchejte mouku a bílky s cukrem. Vznikne husté těsto.
4.
Dejte jej do cukrářského sáčku a nastříkejte na plech s pečícím papírem piškoty.
5.
Pečte na 180 stupňů asi 20 minut.

Od: Iva V, 16.1.2020

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
5.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
20 min vaření
35 min celkem
Množství: 15 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 1 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
102.40 kcal
Protein
2.48 g
Sacharidy
z toho cukr
20.54 g
10.71 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
0.97 g
0.30 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama