Doma připravené cukrářské piškoty vyjdou na pár drobných a můžete je mít uloženy i delší dobu. S těstem pracujte rychle, má tendenci se roztékat. Pokud je chcete s cukrem, obalte je ještě horké ve směsi moučkového a vanilkového cukru.
Ingredience (15 x porce)
Postup přípravy
Vejce rozdělte na bílky a žloutky. Ušlehejte se špetkou soli tuhý sníh z bílků. Žloutky dejte s polovinou cukru šlehat do robotu.
Do hotového sněhu vmíchejte druhou polovinu cukru.
Do žloutků vmíchejte mouku a bílky s cukrem. Vznikne husté těsto.
Dejte jej do cukrářského sáčku a nastříkejte na plech s pečícím papírem piškoty.
Pečte na 180 stupňů asi 20 minut.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 102.40 kcal |
Protein: 2.48 g |
Sacharidy: 20.54 g |
z toho cukr: 10.71 g |
Tuk: 0.97 g |
z toho nas. MK: 0.30 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2352-cukrarske-piskoty