Máslové sušenky jako z Británie

Máslové sušenky pochází z Velké Británie a jsou vynikajícím dezertem k čaji, ke kávě i ke sklenici mléka. Jejich chuť je velmi jemná a jejich struktura velmi křehká. Můžete si je upéct jen tak na neděli, nebo je zařadit mezi kolekci vašeho vánočního cukroví. Tady je recept!

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Máslo se pro tento recept musí nechat nejprve změknout. Vytáhněte jej tedy z lednice a jakmile bude lehce roztíratelné, pomačkejte ho a smíchejte s cukrem.
2.
Opatrně vmíchejte také mouku a krupičku. Pokud máte rádi vanilku, přidejte semínka z přepůleného vanilkového lusku. Vše důkladně uhněťte tak, aby vzniklo hladké těsto. To zabalte do potravinářské fólie a uložte ho na hodinu do lednice.
3.
Z těsta tvořte kolečka, obdélníky nebo vykrajujte tvary s pomocí vánočních vykrajovátek. Budoucí sušenky propíchejte vidličkou. Pokud chcete dosáhnout kontrastní slano-sladké chuti, potřete sušenky horkou vodou (stejně funguje i rozpuštěné máslo) a posypte je hrubozrnnou solí.
4.
Sušenky pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu asi 10 minut. Hlídejte, ať se nepřichytnou a jsou krásně bílé, jen lehce do zlatova. Po upečení již necukrujte.

Od: Barbora, 23.9.2020

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
10 min vaření
1 hod 30 min celkem
Množství: 16 × porce
Autor: Barbora
Cena ingrediencí: 1 × porce = 9 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: dezert, cukroví, Vánoce, pečení, vegetariánské

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
263.03 kcal
Protein
2.68 g
Sacharidy
z toho cukr
34.35 g
15.65 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
12.86 g
8.05 g

Detailní rozpis podle ingrediencí