Máslové sušenky pochází z Velké Británie a jsou vynikajícím dezertem k čaji, ke kávě i ke sklenici mléka. Jejich chuť je velmi jemná a jejich struktura velmi křehká. Můžete si je upéct jen tak na neděli, nebo je zařadit mezi kolekci vašeho vánočního cukroví. Tady je recept!
Ingredience (16 x porce)
Postup přípravy
Máslo se pro tento recept musí nechat nejprve změknout. Vytáhněte jej tedy z lednice a jakmile bude lehce roztíratelné, pomačkejte ho a smíchejte s cukrem.
Opatrně vmíchejte také mouku a krupičku. Pokud máte rádi vanilku, přidejte semínka z přepůleného vanilkového lusku. Vše důkladně uhněťte tak, aby vzniklo hladké těsto. To zabalte do potravinářské fólie a uložte ho na hodinu do lednice.
Z těsta tvořte kolečka, obdélníky nebo vykrajujte tvary s pomocí vánočních vykrajovátek. Budoucí sušenky propíchejte vidličkou. Pokud chcete dosáhnout kontrastní slano-sladké chuti, potřete sušenky horkou vodou (stejně funguje i rozpuštěné máslo) a posypte je hrubozrnnou solí.
Sušenky pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu asi 10 minut. Hlídejte, ať se nepřichytnou a jsou krásně bílé, jen lehce do zlatova. Po upečení již necukrujte.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 263.03 kcal |
Protein: 2.68 g |
Sacharidy: 34.35 g |
z toho cukr: 15.65 g |
Tuk: 12.86 g |
z toho nas. MK: 8.05 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2793-maslove-susenky-jako-z-britanie