Křehké vínové cukroví

Většinou, když nevím, jaké cukroví ještě upéct a zbývá mi tuk, vyhraje to vínové cukroví.

Ingredience

    • nebo

na obalení

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Z prosáté mouky, změklého tuku a vína vypracujeme těsto a necháme v lednici zabalené ve fólii alespoň dvě hodinky odležet.
2.
Poté si vyválíme plát a vykrajujeme libovolné tvary. Plát si nevyvalujeme moc tenký, aby nám upečené cukroví nepraskalo, je hodně křehounké.
3.
Vykrajujeme proto také raději menší tvary.
4.
Pečeme na 180 stupňů dorůžova. Cukroví se krásně nafoukne.
5.
Obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.

Od: Šárka75, 19.11.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 1 hod celkem
Množství: 50 × porce
Autor: Šárka75
Cena ingrediencí: 1 × porce = 1 Kč
Kategorie: cukroví, Vánoce, vegetariánské

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
55.09 kcal
Protein
0.60 g
Sacharidy
z toho cukr
3.71 g
0.14 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
4.21 g
2.38 g

Detailní rozpis podle ingrediencí


×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.