Křehké vínové cukroví

Většinou, když nevím, jaké cukroví ještě upéct a zbývá mi tuk, vyhraje to vínové cukroví.

Ingredience (50 x porce)

na obalení

Postup přípravy

  1. Z prosáté mouky, změklého tuku a vína vypracujeme těsto a necháme v lednici zabalené ve fólii alespoň dvě hodinky odležet.
  2. Poté si vyválíme plát a vykrajujeme libovolné tvary. Plát si nevyvalujeme moc tenký, aby nám upečené cukroví nepraskalo, je hodně křehounké.
  3. Vykrajujeme proto také raději menší tvary.
  4. Pečeme na 180 stupňů dorůžova. Cukroví se krásně nafoukne.
  5. Obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 55.28 kcal | Protein: 0.56 g | Sacharidy: 3.72 g | z toho cukr: 0.03 g | Tuk: 4.10 g | z toho nas. MK: 2.58 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2199-krehke-vinove-cukrovi