Křehké vínové cukroví
Většinou, když nevím, jaké cukroví ještě upéct a zbývá mi tuk, vyhraje to vínové cukroví.
Ingredience (50 x porce)
-
-
-
na obalení
-
-
Postup přípravy
- Z prosáté mouky, změklého tuku a vína vypracujeme těsto a necháme v lednici zabalené ve fólii alespoň dvě hodinky odležet.
- Poté si vyválíme plát a vykrajujeme libovolné tvary. Plát si nevyvalujeme moc tenký, aby nám upečené cukroví nepraskalo, je hodně křehounké.
- Vykrajujeme proto také raději menší tvary.
- Pečeme na 180 stupňů dorůžova. Cukroví se krásně nafoukne.
- Obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 55.28 kcal |
Protein: 0.56 g |
Sacharidy: 3.72 g |
z toho cukr: 0.03 g |
Tuk: 4.10 g |
z toho nas. MK: 2.58 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2199-krehke-vinove-cukrovi