Zelenina na ghí s vejci

  • Přidat foto

Rychlé a snadné jídlo na přípravu, které zahřeje i zasytí.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
V menším hrnci nebo kastrůlku dáme vařit po dobu 8-10 minut 2 vejce. Poté vypneme plotýnku a necháme vejce prozatím v horké/teplé vodě v hrnci/kastrůlku.
2.
Mezitím očistíme zeleninu, nakrájíme bílou papriku na menší kousky a cherry rajčátka nakrájíme na půl.
3.
Na pánvi necháme rozpustit lžíci přepuštěného másla (ghí). Poté přidáme půl hrnku vody a nakrájenou papriku.
4.
Jakmile se voda vypaří, přidáme dalšího půl hrnku vody a cherry rajčátka. Mícháme do změknutí rajčátek. Poté přidáme ještě špenát a ohříváme, dokud špenát "nezvadne".
5.
Dle chuti přidáme sůl a pepř.
6.
Hotovou směs dáme na talíř, oloupaná vejce rozkrojíme na půl a posypeme sladkou paprikou a solí dle chuti.

Od: Petra, 26.9.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 5 min příprava
15 min vaření
20 min celkem
Množství: 1 × porce
Autor: Petra
Cena ingrediencí: 1 × porce = 51 Kč
Kategorie: hlavní chod, saláty, česká, zelenina, snídaně, vajíčka, vegetariánské

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
313.97 kcal
Protein
12.75 g
Sacharidy
z toho cukr
12.86 g
8.29 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
22.73 g
11.09 g

Detailní rozpis podle ingrediencí


×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.