Rychlé a snadné jídlo na přípravu, které zahřeje i zasytí. :-)
Ingredience (1 x porce)
Postup přípravy
V menším hrnci nebo kastrůlku dáme vařit po dobu 8-10 minut 2 vejce. Poté vypneme plotýnku a necháme vejce prozatím v horké/teplé vodě v hrnci/kastrůlku.
Mezitím očistíme zeleninu, nakrájíme bílou papriku na menší kousky a cherry rajčátka nakrájíme na půl.
Na pánvi necháme rozpustit lžíci přepuštěného másla (ghí). Poté přidáme půl hrnku vody a nakrájenou papriku.
Jakmile se voda vypaří, přidáme dalšího půl hrnku vody a cherry rajčátka. Mícháme do změknutí rajčátek. Poté přidáme ještě špenát a ohříváme, dokud špenát "nezvadne".
Dle chuti přidáme sůl a pepř.
Hotovou směs dáme na talíř, oloupaná vejce rozkrojíme na půl a posypeme sladkou paprikou a solí dle chuti.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 303.90 kcal |
Protein: 15.26 g |
Sacharidy: 9.68 g |
z toho cukr: 8.99 g |
Tuk: 22.05 g |
z toho nas. MK: 10.69 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2005-zelenina-na-ghi-s-vejci