Zelenina na ghí s vejci

Rychlé a snadné jídlo na přípravu, které zahřeje i zasytí. :-)

Ingredience (1 x porce)

Postup přípravy

  1. V menším hrnci nebo kastrůlku dáme vařit po dobu 8-10 minut 2 vejce. Poté vypneme plotýnku a necháme vejce prozatím v horké/teplé vodě v hrnci/kastrůlku.
  2. Mezitím očistíme zeleninu, nakrájíme bílou papriku na menší kousky a cherry rajčátka nakrájíme na půl.
  3. Na pánvi necháme rozpustit lžíci přepuštěného másla (ghí). Poté přidáme půl hrnku vody a nakrájenou papriku.
  4. Jakmile se voda vypaří, přidáme dalšího půl hrnku vody a cherry rajčátka. Mícháme do změknutí rajčátek. Poté přidáme ještě špenát a ohříváme, dokud špenát "nezvadne".
  5. Dle chuti přidáme sůl a pepř.
  6. Hotovou směs dáme na talíř, oloupaná vejce rozkrojíme na půl a posypeme sladkou paprikou a solí dle chuti.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 303.90 kcal | Protein: 15.26 g | Sacharidy: 9.68 g | z toho cukr: 8.99 g | Tuk: 22.05 g | z toho nas. MK: 10.69 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2005-zelenina-na-ghi-s-vejci