Fazolové lusky s bešamelovou omáčkou
Bezmasá česká klasika může být velmi chutná. To v případě, kdy k omáčce nepřistoupíte zcela tradičním způsobem. Bešamelová omáčka dělá z běžných fazolových lusků dobrotu, která se hodí i ke svátečnímu nedělnímu obědu.
Reklama
    
  Postup přípravy
1.
                    Zmražené fazolové lusky dáme vařit do osolené vody, uvaříme do měkka.
                2.
                    Rozehřejeme máslo, přisypeme hladkou mouku a necháme krátce zpěnit. Připravujeme na střední teplotě.
                3.
                    Zpěněnou mouku zalejeme mlékem, množství volte podle požadované hustoty omáčky. Za stálého míchání přivedeme k varu. Přidáme muškátový oříšek, sůl a pepř. Promícháme.
                4.
                    Fazole scedíme a přidáme do omáčky. Ochutíme octem.
                5.
                    Fazolové lusky s bešamelovou omáčkou jsou výborné s knedlíkem i brambory.
                Reklama
    
  Reklama
    
  Reklama
    
  Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
    
  Nutriční hodnoty
| Množství | 1 × porce | 
| Energetická hodnota | 366.47 kcal | 
| Protein | 7.08 g | 
| Sacharidy z toho cukr | 16.62 g 10.02 g | 
| Tuk z toho nas. mastné kyseliny | 30.69 g 18.77 g | 
Reklama
    
  Reklama
    
  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 Od:
                Od:  
 
 
 
 
 

