Úvod •
Potraviny
Vitamíny
Potraviny vysokým obsahem vitamínu B2 (Riboflavinu)
Vitamín B2, stejně, jako ostatní B vitamíny, hraje důležitou roli v energetickém metabolizmu, pomáhá rovněž vytvářet červené krvinky. Nedostatek vitamínu B2 může způsobit nedostatek jiných živin, jelikož je zapojen do procesu jejich zpracování. Mezi takové patří také železo, kdy nedostatek vitamínu B2 může způsobovat chudokrevnost, tedy hlavní příznak nedostatku železa. Doporučená denní dávka je 1.3 mg.
- 1. droždí lahůdkové
- 2. sušené droždí
- 3. játra vepřová
- 4. droždí čerstvé
- 5. droždí čerstvé
- 6. játra kuřecí
- 7. vepřové ledvinky
- 8. kukuřičné lupínky (corn flakes)
- 9. javorový sirup
- 10. mléko sušené (tučné)
- 11. vepřové srdce
- 12. mandle
- 13. mandle natural
- 14. kajenský pepř
- 15. sýr feta
- 16. sýr kozí
- 17. kuřecí srdce
- 18. makrela uzená
- 19. žloutek
- 20. rajčata sušená
- 21. hermelín
- 22. sýr camembert
- 23. tahini
- 24. tymián čerstvý
- 25. semínka sezamová
- 26. vejce
- 27. Romadur
- 28. muškátový květ
- 29. žampióny hnědé (krémové)
- 30. čerstvé těstoviny
- 31. vaječný bílek
- 32. vařené vejce
- 33. čedar
- 34. pohanka
- 35. kondenzované mléko slazené
- 36. marcipán
- 37. strouhanka
- 38. houby čerstvé
- 39. žampiony
- 40. žampiony čerstvé
- 41. bedla
- 42. sýr Eidam
- 43. rajčata sušená v oleji
- 44. sýr Niva
- 45. sýr s modrou plísní
- 46. Gorgonzola
- 47. sýr Gouda
- 48. tvaroh tvrdý
- 49. ančovičky v oleji
- 50. tempeh
- 51. parmazán strouhaný
- 52. semínka slunečnicová
- 53. fenykl
- 54. hlíva ústřičná
- 55. mozzarella
- 56. vepřová panenka
- 57. chléb žitný
- 58. parmazán
- 59. pita chléb
- 60. hovězí svíčková
- 61. quinoa
- 62. quinoa bílá
- 63. houby v octu
- 64. chorizo
- 65. pečivo bílé
- 66. veka
- 67. kopr čerstvý
- 68. jáhly
- 69. anýz
- 70. konopné semínko
- 71. tortilla
- 72. tvaroh měkký
- 73. tvaroh měkký tučný
- 74. řecký jogurt neochucený
- 75. řecký jogurt neochucený 0% tuku
- 76. hovězí roštěnec
- 77. máta čerstvá
- 78. pampeliška, listy
- 79. listové těsto
- 80. mungo fazole
- 81. bujón hovězí
- 82. chléb
- 83. pršut (Prosciutto)
- 84. vepřový bůček
- 85. kakao
- 86. kakao holandské
- 87. sýr smetanový
- 88. piniové oříšky
- 89. pistácie
- 90. sardinky v oleji
- 91. agar (rostlinná želatina)
- 92. hřebíček drcený
- 93. mladé listy červené řepy
- 94. červené fazole (syrové)
- 95. cizrna
- 96. čočka
- 97. kuřecí maso grilované
- 98. krůtí maso mleté
- 99. fazole bílé, malé
- 100. oříšky kešu nesolené