Klíčové slovo „rostlinný olej“
Kolik znáte druhů olejů pro vaření? A víte, jak je správně používat?
Kolik máte v kuchyni olejů? Jeden? Pak se ochuzujete o řadu chuťových variací i cenné látky obsažené v různých druzích stolních olejů. Jaké druhy olejů je vhodné mít ve spíži a k čemu konkrétní druh využít? Poradíme vám.
Hroznový olej: Elixír zdraví a krásy
Hroznový olej je doslova naplněný všemi možnými zdraví prospěšnými látkami. Obsahuje antioxidanty, kyselinu linolovou a vysokou koncentraci vitamínu E. Hodí se jak k ošetření pleti, tak do kuchyně. Jeho pravidelným užíváním významně posílíte odolnost svého organismu vůči stárnutí i vůči mnoha nepříjemným nemocem. Vždy ale dbejte na to, abyste koupili olej kvalitní, za studena lisovaný, nejlépe v bio kvalitě.
Zdravotní benefity kokosového oleje
Jedinečná kombinace mastných kyselin v kokosovém oleji může mít pozitivní účinky na vaše zdraví, což může zahrnovat podporu odbourávání tuků, zlepšení zdraví srdce a posílení funkce mozku.