Klíčové slovo „polévky“

Tak to je hustý. Jak na zavářky do polévek a čím polévky doplnit?

Často používáme rčení, že polévka je grunt a kdo ji nejí, ten je špunt. Jak vykouzlit hustou a dobrou polévku, která zasytí a můžete si ji dát jako večeři? Vsaďte na zavářky, jíšky, kapání a knedlíčky. Poradíme vám, jak na to.

Nejlepší recepty na zeleninové a klasické polévky z celé ČR

Také jste jako malí slýchávali od rodičů nebo babičky při nedělním obědě větu „Polévka je grunt“ a museli ji dojíst i když to nebylo zrovna vaše oblíbené jídlo? Polévka byla dříve jídlem chudých a většinou se jednalo o jednoduché polévky z brambor či krup. Často to bylo také jediné jídlo, které rodina měla k dispozici i celý měsíc. Dnes už jsou recepty na polévky mnohem propracovanější a co rodina to jiná chuť.