Klíčové slovo „sušení“

Objevte kouzlo sušení. S moderními sušičkami je neuvěřitelně jednoduché

Sušené potraviny mají lahodnou chuť, vysokou energetickou hodnotu, a navíc se mohou pochlubit bohatým obsahem vitaminů, minerálů a dalších mikroživin. Kromě toho jsou i lehké, snadno se skladují a nejsou náchylné ke kažení. A to už představuje slušný balíček benefitů, proč se vyplatí vyzkoušet tuto starobylou metodu konzervace potravin.

22.6.2022

Jednoduché triky, které prodlouží trvanlivost potravin

Vadí vám plýtvání potravinami a je vám líto, že občas mnohé z nich nestačíte zavčas zkonzumovat a musíte je nakonec vyhodit? Pak vyzkoušejte některý z jednoduchých způsobů, jak jejich trvanlivost prodloužit. Bude tak mnohem větší šance, že je zvládnete zpracovat ještě před tím, než se zbytečně zkazí.

22.2.2022

Lyofilizované ovoce: Krásně křupe, skvěle chutná, a navíc je zdravé!

Ještě před pár lety bylo takřka neznámé, v současnosti ho lze často pořídit i na malé venkovské prodejně potravin. Lyofilizované ovoce si zkrátka získává stále více příznivců. A ačkoliv na první pohled připomíná běžné sušené ovoce, v mnohém se od něj liší. Proč stojí za to ho vyzkoušet?

21.2.2022

Nevíte co se švestkami? Usušte je

Úroda se vám hromadí na zahradě a vy nevíte, co s ní? Vyrobte si domácí sušené ovoce! Sušičku nepotřebujete, stačí trouba.

28.8.2020