Kvíz: Vyznáte se v kulinářských pojmech? Zkuste si udělat kvíz
Připravili jsme pro vás kvíz s pojmy, se kterými se můžete setkat každý den, ať už vaříte doma podle receptu nebo jste jen vyrazili do restaurace. Schválně zkuste, jestli je poznáte všechny.
Zdroje: masterclass.com, wiki, kuchynelidlu.cz, idnes.cz
Přečtěte si více na téma
Související články
Jak se vyznat v pojmech aneb malý kulinářský slovník
Pravděpodobně jste již někdy v receptech natrefili na termín, u kterého jste si nebyli úplně jistí, co přesně znamená. Jakou techniku tedy vlastně označuje blanšírování, gratinování nebo legírování? Pojďme se jim podívat na zoubek.
Mistrovská technika: Tipy a triky od profesionálních kuchařů
Když vkročíte do kuchyně profesionálního kuchaře, okamžitě vás obklopí závan vůní a atmosféra plná úžasné energie. Za každým mistrovským pokrmem stojí nejen kvalitní suroviny, ale také technika a zkušenosti, které kuchaři získali během let. V tomto článku si ukážeme některá tajemství kulinářských mistrů, abyste mohli zdokonalit své dovednosti a přinést do své kuchyně špetku profesionality.
15 jednoduchých kulinářských fíglů (nejen) pro začátečníky
Jsou snadné, přesto vám pomohou k ještě lepším výsledkům. Navíc práci usnadní a zefektivní, čímž šikovně zkrátí čas strávený v kuchyni.