Kvíz: Vyznáte se v kulinářských pojmech? Zkuste si udělat kvíz

foto: Depositphotos

Připravili jsme pro vás kvíz s pojmy, se kterými se můžete setkat každý den, ať už vaříte doma podle receptu nebo jste jen vyrazili do restaurace. Schválně zkuste, jestli je poznáte všechny.

Reklama

1. Pokud máte rádi těstoviny „al dente“, jak je máte rádi?

foto: Depositphotos

2. „Julienne“, „brunoise“ a „batonnet“ jsou základní techniky krájení zeleniny. Co popořadě znamenají?

foto: Depositphotos

3. Jak se nazývá svazek bylinek, obvykle převázaných provázkem, který se používá při přípravě polévek, vývarů a nejrůznějších dušených pokrmů?

foto: Depositphotos

4. Znáte techniku, při které se potravina ponoří do vařící vody a následně prudce ochladí?

foto: Depositphotos

5. Jakou techniku jste použili, pokud jste zjemnili polévku nebo omáčku smetanou, vaječnými žloutky nebo máslem?

foto: Depositphotos

6. Jak se nazývá velmi silný hovězí vývar redukovaný na konzistenci omáčky?

foto: Depositphotos

7. Pokud jste navštívili Španělsko, pravděpodobně jste se s tímto termínem setkali na každém rohu. Jak se nazývá drobná porce jídla, která se ve Španělsku servíruje typicky ke skleničce vína nebo piva?

foto: Depositphotos

8. Jak se nazývají těstoviny na obrázku?

foto: Depositphotos

9. Jak se jmenuje metoda, při které se potraviny připravují ve vakuovém obalu ve vodní lázni s kontrolovanou teplotou?

foto: Depositphotos

10. Jaký je francouzský termín pro drobné občerstvení podávané jako malý předkrm na účet podniku?

foto: Depositphotos

Zdroje: masterclass.com, wiki, kuchynelidlu.cz, idnes.cz

Reklama

Reklama

Přečtěte si více na téma

Reklama
Reklama

Související články

Jak se vyznat v pojmech aneb malý kulinářský slovník

Pravděpodobně jste již někdy v receptech natrefili na termín, u kterého jste si nebyli úplně jistí, co přesně znamená. Jakou techniku tedy vlastně označuje blanšírování, gratinování nebo legírování? Pojďme se jim podívat na zoubek.

Mistrovská technika: Tipy a triky od profesionálních kuchařů

Když vkročíte do kuchyně profesionálního kuchaře, okamžitě vás obklopí závan vůní a atmosféra plná úžasné energie. Za každým mistrovským pokrmem stojí nejen kvalitní suroviny, ale také technika a zkušenosti, které kuchaři získali během let. V tomto článku si ukážeme některá tajemství kulinářských mistrů, abyste mohli zdokonalit své dovednosti a přinést do své kuchyně špetku profesionality.

15 jednoduchých kulinářských fíglů (nejen) pro začátečníky

Jsou snadné, přesto vám pomohou k ještě lepším výsledkům. Navíc práci usnadní a zefektivní, čímž šikovně zkrátí čas strávený v kuchyni.

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.