Kvíz: Vyznáte se v kulinářských pojmech? Zkuste si udělat kvíz

Připravili jsme pro vás kvíz s pojmy, se kterými se můžete setkat každý den, ať už vaříte doma podle receptu nebo jste jen vyrazili do restaurace. Schválně zkuste, jestli je poznáte všechny.

1. Pokud máte rádi těstoviny „al dente“, jak je máte rádi?

foto: Depositphotos

2. „Julienne“, „brunoise“ a „batonnet“ jsou základní techniky krájení zeleniny. Co popořadě znamenají?

foto: Depositphotos

3. Jak se nazývá svazek bylinek, obvykle převázaných provázkem, který se používá při přípravě polévek, vývarů a nejrůznějších dušených pokrmů?

foto: Depositphotos

4. Znáte techniku, při které se potravina ponoří do vařící vody a následně prudce ochladí?

foto: Depositphotos

5. Jakou techniku jste použili, pokud jste zjemnili polévku nebo omáčku smetanou, vaječnými žloutky nebo máslem?

foto: Depositphotos
Reklama

6. Jak se nazývá velmi silný hovězí vývar redukovaný na konzistenci omáčky?

foto: Depositphotos

7. Pokud jste navštívili Španělsko, pravděpodobně jste se s tímto termínem setkali na každém rohu. Jak se nazývá drobná porce jídla, která se ve Španělsku servíruje typicky ke skleničce vína nebo piva?

foto: Depositphotos

8. Jak se nazývají těstoviny na obrázku?

foto: Depositphotos

9. Jak se jmenuje metoda, při které se potraviny připravují ve vakuovém obalu ve vodní lázni s kontrolovanou teplotou?

foto: Depositphotos

10. Jaký je francouzský termín pro drobné občerstvení podávané jako malý předkrm na účet podniku?

foto: Depositphotos

Zdroje: masterclass.com, wiki, kuchynelidlu.cz, idnes.cz

Od: BunTom, 3.12.2022