Čokoládové crinkles

Měkoučké, vláčné a intenzivně čokoládové sušenky, které jsou na povrchu krásně popraskané. Díky obalení v moučkovém cukru vznikne kontrast tmavého těsta a bílých prasklin. Jsou snadné, ale vypadají efektně – ideální na svátky i ke kávě.

Reklama

Ingredience

Ingredience (cca 30 sušenek)

Na obalení

Množství na
+
  kusy

Postup přípravy

1.
Rozehřejeme máslo s čokoládou ve vodní lázni nebo v mikrovlnce a necháme směs mírně zchladnout.
2.
Vmícháme cukr, vanilkový cukr a vejce a promícháme, aby vznikla hladká čokoládová směs.
3.
Smícháme mouku, kakao, prášek do pečiva a sůl v jiné míse a přidáme je k čokoládové směsi.
4.
Vypracujeme husté lepivé těsto, které zakryjeme fólií a odložíme na 1–2 hodiny do lednice, aby ztuhlo.
5.
Připravíme si dva talíře – jeden s krupicovým cukrem (volitelně) a druhý s moučkovým cukrem.
6.
Odebíráme kousky těsta, tvarujeme menší kuličky a obalujeme je nejdříve v krupicovém, poté v moučkovém cukru.
7.
Klademe je na plech s pečicím papírem, necháváme mezi nimi mezeru (během pečení se rozšíří).
8.
Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 10–12 minut, až popraskají.
9.
Necháme je vychladnout na plechu, pak přeneseme na mřížku.
10.
Podáváme je křupavé na povrchu a měkké uvnitř – nejlepší jsou čerstvé, ale vydrží i několik dní. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 18.12.2025

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × kusy
Energetická hodnota
115.39 kcal
Protein
1.84 g
Sacharidy
z toho cukr
18.70 g
13.10 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
3.72 g
2.10 g

Detailní rozpis

Reklama
Reklama