Čokoládové crinkles

Měkoučké, vláčné a intenzivně čokoládové sušenky, které jsou na povrchu krásně popraskané. Díky obalení v moučkovém cukru vznikne kontrast tmavého těsta a bílých prasklin. Jsou snadné, ale vypadají efektně – ideální na svátky i ke kávě.

Ingredience (30 x kusy)

Ingredience (cca 30 sušenek)

Na obalení

Postup přípravy

  1. Rozehřejeme máslo s čokoládou ve vodní lázni nebo v mikrovlnce a necháme směs mírně zchladnout.
  2. Vmícháme cukr, vanilkový cukr a vejce a promícháme, aby vznikla hladká čokoládová směs.
  3. Smícháme mouku, kakao, prášek do pečiva a sůl v jiné míse a přidáme je k čokoládové směsi.
  4. Vypracujeme husté lepivé těsto, které zakryjeme fólií a odložíme na 1–2 hodiny do lednice, aby ztuhlo.
  5. Připravíme si dva talíře – jeden s krupicovým cukrem (volitelně) a druhý s moučkovým cukrem.
  6. Odebíráme kousky těsta, tvarujeme menší kuličky a obalujeme je nejdříve v krupicovém, poté v moučkovém cukru.
  7. Klademe je na plech s pečicím papírem, necháváme mezi nimi mezeru (během pečení se rozšíří).
  8. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 10–12 minut, až popraskají.
  9. Necháme je vychladnout na plechu, pak přeneseme na mřížku.
  10. Podáváme je křupavé na povrchu a měkké uvnitř – nejlepší jsou čerstvé, ale vydrží i několik dní. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x kusy)

Energ. hodnota: 115.39 kcal | Protein: 1.84 g | Sacharidy: 18.70 g | z toho cukr: 13.10 g | Tuk: 3.72 g | z toho nas. MK: 2.10 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4653-cokoladove-crinkles