Měkoučké, vláčné a intenzivně čokoládové sušenky, které jsou na povrchu krásně popraskané. Díky obalení v moučkovém cukru vznikne kontrast tmavého těsta a bílých prasklin. Jsou snadné, ale vypadají efektně – ideální na svátky i ke kávě.
Ingredience (30 x kusy)
Ingredience (cca 30 sušenek)
Na obalení
Postup přípravy
Rozehřejeme máslo s čokoládou ve vodní lázni nebo v mikrovlnce a necháme směs mírně zchladnout.
Vmícháme cukr, vanilkový cukr a vejce a promícháme, aby vznikla hladká čokoládová směs.
Smícháme mouku, kakao, prášek do pečiva a sůl v jiné míse a přidáme je k čokoládové směsi.
Vypracujeme husté lepivé těsto, které zakryjeme fólií a odložíme na 1–2 hodiny do lednice, aby ztuhlo.
Připravíme si dva talíře – jeden s krupicovým cukrem (volitelně) a druhý s moučkovým cukrem.
Odebíráme kousky těsta, tvarujeme menší kuličky a obalujeme je nejdříve v krupicovém, poté v moučkovém cukru.
Klademe je na plech s pečicím papírem, necháváme mezi nimi mezeru (během pečení se rozšíří).
Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 10–12 minut, až popraskají.
Necháme je vychladnout na plechu, pak přeneseme na mřížku.
Podáváme je křupavé na povrchu a měkké uvnitř – nejlepší jsou čerstvé, ale vydrží i několik dní.
Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x kusy)
Energ. hodnota: 115.39 kcal |
Protein: 1.84 g |
Sacharidy: 18.70 g |
z toho cukr: 13.10 g |
Tuk: 3.72 g |
z toho nas. MK: 2.10 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4653-cokoladove-crinkles