Polomáčené kokosky

Nadýchané a voňavé kokosky se sladkou čokoládovou základnou. Perfektní jako sladká svačinka, mlsání ke kávě nebo jako vánoční cukroví.

Reklama

Ingredience

Ingredients

Množství na
+
  kusů

Postup přípravy

1.
Předehřejeme troubu na 160 °C a připravíme plech s pečicím papírem.
2.
Oddělíme bílky od žloutků.
3.
Vyšleháme bílky s cukrem a vanilkou do pevného sněhu.
4.
Vmícháme strouhaný kokos a opatrně promícháme, aby sníh nespadl.
5.
Těsto nabíráme lžící nebo zdobicím sáčkem a tvarujeme větší hromádky (5–7 cm) na plech.
6.
Pečeme 15–20 minut, dokud kokosky nezačnou lehce zlátnout.
7.
Necháme kokosky vychladnout.
8.
Rozpustíme čokoládu ve vodní lázni.
9.
Spodky kokosek namočíme do čokolády a položíme na pečicí papír, aby čokoláda ztuhla.
10.
Necháme čokoládu ztuhnout a kokosky podáváme. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 8.12.2025

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × kusů
Energetická hodnota
245.13 kcal
Protein
2.91 g
Sacharidy
z toho cukr
34.84 g
32.89 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
9.74 g
6.82 g

Detailní rozpis

Reklama
Reklama