Polomáčené kokosky
Nadýchané a voňavé kokosky se sladkou čokoládovou základnou. Perfektní jako sladká svačinka, mlsání ke kávě nebo jako vánoční cukroví.
Ingredience (10 x kusů)
Ingredients
-
-
-
-
-
Postup přípravy
- Předehřejeme troubu na 160 °C a připravíme plech s pečicím papírem.
- Oddělíme bílky od žloutků.
- Vyšleháme bílky s cukrem a vanilkou do pevného sněhu.
- Vmícháme strouhaný kokos a opatrně promícháme, aby sníh nespadl.
- Těsto nabíráme lžící nebo zdobicím sáčkem a tvarujeme větší hromádky (5–7 cm) na plech.
- Pečeme 15–20 minut, dokud kokosky nezačnou lehce zlátnout.
- Necháme kokosky vychladnout.
- Rozpustíme čokoládu ve vodní lázni.
- Spodky kokosek namočíme do čokolády a položíme na pečicí papír, aby čokoláda ztuhla.
- Necháme čokoládu ztuhnout a kokosky podáváme.
Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x kusů)
Energ. hodnota: 245.13 kcal |
Protein: 2.91 g |
Sacharidy: 34.84 g |
z toho cukr: 32.89 g |
Tuk: 9.74 g |
z toho nas. MK: 6.82 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4649-polomacene-kokosky