Polomáčené kokosky

Nadýchané a voňavé kokosky se sladkou čokoládovou základnou. Perfektní jako sladká svačinka, mlsání ke kávě nebo jako vánoční cukroví.

Ingredience (10 x kusů)

Ingredients

Postup přípravy

  1. Předehřejeme troubu na 160 °C a připravíme plech s pečicím papírem.
  2. Oddělíme bílky od žloutků.
  3. Vyšleháme bílky s cukrem a vanilkou do pevného sněhu.
  4. Vmícháme strouhaný kokos a opatrně promícháme, aby sníh nespadl.
  5. Těsto nabíráme lžící nebo zdobicím sáčkem a tvarujeme větší hromádky (5–7 cm) na plech.
  6. Pečeme 15–20 minut, dokud kokosky nezačnou lehce zlátnout.
  7. Necháme kokosky vychladnout.
  8. Rozpustíme čokoládu ve vodní lázni.
  9. Spodky kokosek namočíme do čokolády a položíme na pečicí papír, aby čokoláda ztuhla.
  10. Necháme čokoládu ztuhnout a kokosky podáváme. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x kusů)

Energ. hodnota: 245.13 kcal | Protein: 2.91 g | Sacharidy: 34.84 g | z toho cukr: 32.89 g | Tuk: 9.74 g | z toho nas. MK: 6.82 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4649-polomacene-kokosky