Arašídové máslo

Domácí arašídové máslo je lahodná a výživná pochoutka, kterou si snadno připravíte jen z několika surovin. Je skvělou alternativou k máslům z obchodu, protože si můžete přizpůsobit množství soli, sladidla i konzistenci podle své chuti. Hodí se na pečivo, do kaší, smoothie nebo na vaření i pečení.

Reklama

Ingredience

Ingredience

Množství na
+
  sklenice

Postup přípravy

1.
Arašídy nasypeme do výkonného mixéru a mixujeme, dokud nezačnou pouštět olej a vytvářet hladkou pastu. Zpočátku vznikne sypká hmota, ale postupně se spojí.
2.
Přidáme sůl, olej a med či javorový sirup. Znovu mixujeme, až je máslo jemné nebo hrubší, podle požadované konzistence.
3.
Přelijeme do čisté sklenice se šroubovacím víčkem a skladujeme v lednici. Vydrží až 3 týdny. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 20.8.2025

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × sklenice
Energetická hodnota
1,927.34 kcal
Protein
77.45 g
Sacharidy
z toho cukr
35.22 g
26.48 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
168.12 g
21.63 g

Detailní rozpis

Reklama
Reklama