Arašídové máslo
Domácí arašídové máslo je lahodná a výživná pochoutka, kterou si snadno připravíte jen z několika surovin. Je skvělou alternativou k máslům z obchodu, protože si můžete přizpůsobit množství soli, sladidla i konzistenci podle své chuti. Hodí se na pečivo, do kaší, smoothie nebo na vaření i pečení.
Reklama
Postup přípravy
1.
Arašídy nasypeme do výkonného mixéru a mixujeme, dokud nezačnou pouštět olej a vytvářet hladkou pastu. Zpočátku vznikne sypká hmota, ale postupně se spojí.
2.
Přidáme sůl, olej a med či javorový sirup. Znovu mixujeme, až je máslo jemné nebo hrubší, podle požadované konzistence.
3.
Přelijeme do čisté sklenice se šroubovacím víčkem a skladujeme v lednici. Vydrží až 3 týdny.
Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × sklenice |
Energetická hodnota |
1,927.34 kcal |
Protein |
77.45 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
35.22 g
26.48 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
168.12 g
21.63 g
|
Reklama
Reklama