Arašídové máslo

Domácí arašídové máslo je lahodná a výživná pochoutka, kterou si snadno připravíte jen z několika surovin. Je skvělou alternativou k máslům z obchodu, protože si můžete přizpůsobit množství soli, sladidla i konzistenci podle své chuti. Hodí se na pečivo, do kaší, smoothie nebo na vaření i pečení.

Ingredience (1 x sklenice)

Ingredience

Postup přípravy

  1. Arašídy nasypeme do výkonného mixéru a mixujeme, dokud nezačnou pouštět olej a vytvářet hladkou pastu. Zpočátku vznikne sypká hmota, ale postupně se spojí.
  2. Přidáme sůl, olej a med či javorový sirup. Znovu mixujeme, až je máslo jemné nebo hrubší, podle požadované konzistence.
  3. Přelijeme do čisté sklenice se šroubovacím víčkem a skladujeme v lednici. Vydrží až 3 týdny. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x sklenice)

Energ. hodnota: 1,927.34 kcal | Protein: 77.45 g | Sacharidy: 35.22 g | z toho cukr: 26.48 g | Tuk: 168.12 g | z toho nas. MK: 21.63 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4604-arasidove-maslo