Vitello Tonato

Vitello Tonato je tradiční italské jídlo, které se skládá z jemně vařeného telecího masa, které je následně podáváno s krémovou tuňákovou omáčkou. Tato kombinace chutí je velmi oblíbená v Itálii, zejména v letních měsících.

Reklama

Ingredience

Na omáčku

Množství na
+
  porce

Postup přípravy

1.
Do hrnce s vodou vložíme telecí maso, přidáme mrkev, cibuli, česnek, bobkový list, rozmarýn, sůl a pepř.
2.
Vaříme maso na mírném ohni asi 1–1,5 hodiny, dokud nebude měkké. Po uvaření necháme maso vychladnout v nálevu.
3.
V mixéru nebo pomocí ponorného mixéru smícháme tuňáka, majonézu, kapary, hořčici, citronovou šťávu a olivový olej. Mixujeme, dokud nevznikne hladká omáčka.
4.
Osolíme a opepříme dle chuti. Pokud je omáčka příliš hustá, přidáme trochu vody.
5.
Po vychladnutí nakrájíme telecí maso na tenké plátky.
6.
Rozložíme plátky masa na talíř a přelijeme je tuňákovou omáčkou a dozdobíme kapary. Necháme vychladit alespoň 30 minut v lednici, aby se chutě spojily.
7.
Vitello tonnato podáváme jako studený předkrm, ideálně s křupavým chlebem nebo zeleninou. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 5.6.2025

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
349.85 kcal
Protein
26.50 g
Sacharidy
z toho cukr
3.33 g
1.50 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
25.41 g
5.51 g

Detailní rozpis

Reklama
Reklama