Vitello Tonato
Vitello Tonato je tradiční italské jídlo, které se skládá z jemně vařeného telecího masa, které je následně podáváno s krémovou tuňákovou omáčkou. Tato kombinace chutí je velmi oblíbená v Itálii, zejména v letních měsících.
Reklama
Postup přípravy
1.
Do hrnce s vodou vložíme telecí maso, přidáme mrkev, cibuli, česnek, bobkový list, rozmarýn, sůl a pepř.
2.
Vaříme maso na mírném ohni asi 1–1,5 hodiny, dokud nebude měkké. Po uvaření necháme maso vychladnout v nálevu.
3.
V mixéru nebo pomocí ponorného mixéru smícháme tuňáka, majonézu, kapary, hořčici, citronovou šťávu a olivový olej. Mixujeme, dokud nevznikne hladká omáčka.
4.
Osolíme a opepříme dle chuti. Pokud je omáčka příliš hustá, přidáme trochu vody.
5.
Po vychladnutí nakrájíme telecí maso na tenké plátky.
6.
Rozložíme plátky masa na talíř a přelijeme je tuňákovou omáčkou a dozdobíme kapary.
Necháme vychladit alespoň 30 minut v lednici, aby se chutě spojily.
7.
Vitello tonnato podáváme jako studený předkrm, ideálně s křupavým chlebem nebo zeleninou.
Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
349.85 kcal |
Protein |
26.50 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
3.33 g
1.50 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
25.41 g
5.51 g
|
Reklama
Reklama