Vitello Tonato je tradiční italské jídlo, které se skládá z jemně vařeného telecího masa, které je následně podáváno s krémovou tuňákovou omáčkou. Tato kombinace chutí je velmi oblíbená v Itálii, zejména v letních měsících.
Ingredience (6 x porce)
Na omáčku
Postup přípravy
Do hrnce s vodou vložíme telecí maso, přidáme mrkev, cibuli, česnek, bobkový list, rozmarýn, sůl a pepř.
Vaříme maso na mírném ohni asi 1–1,5 hodiny, dokud nebude měkké. Po uvaření necháme maso vychladnout v nálevu.
V mixéru nebo pomocí ponorného mixéru smícháme tuňáka, majonézu, kapary, hořčici, citronovou šťávu a olivový olej. Mixujeme, dokud nevznikne hladká omáčka.
Osolíme a opepříme dle chuti. Pokud je omáčka příliš hustá, přidáme trochu vody.
Po vychladnutí nakrájíme telecí maso na tenké plátky.
Rozložíme plátky masa na talíř a přelijeme je tuňákovou omáčkou a dozdobíme kapary.
Necháme vychladit alespoň 30 minut v lednici, aby se chutě spojily.
Vitello tonnato podáváme jako studený předkrm, ideálně s křupavým chlebem nebo zeleninou.
Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 349.85 kcal |
Protein: 26.50 g |
Sacharidy: 3.33 g |
z toho cukr: 1.50 g |
Tuk: 25.41 g |
z toho nas. MK: 5.51 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4553-vitello-tonato