Churros
Churros jsou tradiční španělská pochoutka – křupavé smažené tyčinky z odpalovaného těsta, obalené ve skořicovém cukru. Nejčastěji se podávají s horkou čokoládou nebo karamelovou omáčkou, ale skvěle je doplní i Nutella.
Reklama
Postup přípravy
1.
V hrnci přivedeme k varu vodu s máslem, cukrem a solí. Jakmile se máslo rozpustí, přidáme mouku a mícháme, dokud nevznikne hladké těsto, které se nelepí na stěny hrnce.
2.
Těsto necháme trochu vychladnout a postupně do něj zašleháme vejce, aby vzniklo hladké a lesklé těsto.
3.
Ve vyšší pánvi nebo hrnci rozehřejeme olej na teplotu kolem 180 °C.
4.
Těsto přendáme do cukrářského sáčku s hvězdicovou špičkou a do rozpáleného oleje vytlačujeme asi 10cm dlouhé proužky.
5.
Churros smažíme dozlatova (asi 2–3 minuty), poté je vyndáme na papírovou utěrku.
6.
Ještě teplé churros obalíme ve směsi cukru a skořice.
7.
Servírujeme s Nutellou.
Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
452.47 kcal |
Protein |
7.97 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
54.04 g
25.84 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
22.21 g
9.83 g
|
Reklama
Reklama