Churros

Churros jsou tradiční španělská pochoutka – křupavé smažené tyčinky z odpalovaného těsta, obalené ve skořicovém cukru. Nejčastěji se podávají s horkou čokoládou nebo karamelovou omáčkou, ale skvěle je doplní i Nutella.

Ingredience (4 x porce)

Na obalení

K podávání

Postup přípravy

  1. V hrnci přivedeme k varu vodu s máslem, cukrem a solí. Jakmile se máslo rozpustí, přidáme mouku a mícháme, dokud nevznikne hladké těsto, které se nelepí na stěny hrnce.
  2. Těsto necháme trochu vychladnout a postupně do něj zašleháme vejce, aby vzniklo hladké a lesklé těsto.
  3. Ve vyšší pánvi nebo hrnci rozehřejeme olej na teplotu kolem 180 °C.
  4. Těsto přendáme do cukrářského sáčku s hvězdicovou špičkou a do rozpáleného oleje vytlačujeme asi 10cm dlouhé proužky.
  5. Churros smažíme dozlatova (asi 2–3 minuty), poté je vyndáme na papírovou utěrku.
  6. Ještě teplé churros obalíme ve směsi cukru a skořice.
  7. Servírujeme s Nutellou. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 452.47 kcal | Protein: 7.97 g | Sacharidy: 54.04 g | z toho cukr: 25.84 g | Tuk: 22.21 g | z toho nas. MK: 9.83 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4518-churros