Churros jsou tradiční španělská pochoutka – křupavé smažené tyčinky z odpalovaného těsta, obalené ve skořicovém cukru. Nejčastěji se podávají s horkou čokoládou nebo karamelovou omáčkou, ale skvěle je doplní i Nutella.
Ingredience (4 x porce)
Na obalení
K podávání
Postup přípravy
V hrnci přivedeme k varu vodu s máslem, cukrem a solí. Jakmile se máslo rozpustí, přidáme mouku a mícháme, dokud nevznikne hladké těsto, které se nelepí na stěny hrnce.
Těsto necháme trochu vychladnout a postupně do něj zašleháme vejce, aby vzniklo hladké a lesklé těsto.
Ve vyšší pánvi nebo hrnci rozehřejeme olej na teplotu kolem 180 °C.
Těsto přendáme do cukrářského sáčku s hvězdicovou špičkou a do rozpáleného oleje vytlačujeme asi 10cm dlouhé proužky.
Churros smažíme dozlatova (asi 2–3 minuty), poté je vyndáme na papírovou utěrku.
Ještě teplé churros obalíme ve směsi cukru a skořice.
Servírujeme s Nutellou.
Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 452.47 kcal |
Protein: 7.97 g |
Sacharidy: 54.04 g |
z toho cukr: 25.84 g |
Tuk: 22.21 g |
z toho nas. MK: 9.83 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4518-churros