Pizza z cukety
Cuketová pizza je skvělou alternativou klasické pizzy, která potěší svou lehkostí a výraznou chutí. Tenký cuketový základ doplněný oblíbeným obložením je ideální volbou pro zdravější oběd, večeři nebo svačinu.
Reklama
Postup přípravy
1.
Nastrouhanou cuketu lehce osolíme a necháme 10 minut vypotit. Poté ji dobře vymačkáme, abychom odstranili přebytečnou vodu.
2.
Smícháme cuketu s vejcem, sýrem, moukou (nebo strouhankou), solí a pepřem, dokud nevznikne kompaktní těsto.
3.
Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem do tvaru pizzy. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C přibližně 10–12 minut, dokud není těsto pevné a lehce zlatavé.
4.
Na předpečený základ rozetřeme rajčatový protlak, nasypeme oregáno, poklademe kolečky salámu. šunkou a sýry.
5.
Vložíme zpět do trouby a pečeme dalších 10–15 minut, dokud sýr nezezlátne a obložení se neprohřeje.
6.
Hotovou cuketovou pizzu nakrájíme na dílky a podáváme teplou. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × kusy |
Energetická hodnota |
756.87 kcal |
Protein |
50.39 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
20.50 g
6.69 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
52.57 g
30.89 g
|
Reklama
Reklama