Grilliášový řez

Pro milovníky karamelu, ořechů a nepečeného cukroví...

Reklama

Ingredience

Na náplň

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Necháme si zkaramelizovat cukr. (Nachystejte si pánev či hrnec se silnějším dnem a nechte na něm cukr rozpustit.)
2.
Jakmile je veškerý cukr zkaramelizovaný, přimícháme Salko, přidáme nasekané vlašáky a rozpuštěnou Heru.
3.
Směs mícháme asi 4 minuty a potom, ještě za tepla, vrstvíme na oplatky. Ideální množství je 5-6 vrstev.
4.
Když máme naplněné všechny oplatky, zabalíme je do alobalu a necháme uležet do druhého dne v lednici. Pro jistotu v lednici zatěžkávám například krabicemi s mlékem, aby se oplatky krásně spojily a nerozjížděly se.
5.
Na druhý den nakrájíme na libovolně velké kousky, já jsem zvyklá krájet na kostičky 2x2 cm.
6.
Podle chuti můžete na dozdobení pocákat roztopenou hořkou čokoládou, ale není to vůbec nutné. :-) Nechte si chutnat!

Od: Zuzana, 16.1.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 1 hod 15 min příprava
15 min vaření
1 hod 30 min celkem
Množství: 120 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 1 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
53.81 kcal
Protein
0.77 g
Sacharidy
z toho cukr
5.97 g
3.94 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
3.03 g
1.04 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama