Grilliášový řez

Pro milovníky karamelu, ořechů a nepečeného cukroví...

Ingredience (120 x porce)

Na náplň

Postup přípravy

  1. Necháme si zkaramelizovat cukr. (Nachystejte si pánev či hrnec se silnějším dnem a nechte na něm cukr rozpustit.)
  2. Jakmile je veškerý cukr zkaramelizovaný, přimícháme Salko, přidáme nasekané vlašáky a rozpuštěnou Heru.
  3. Směs mícháme asi 4 minuty a potom, ještě za tepla, vrstvíme na oplatky. Ideální množství je 5-6 vrstev.
  4. Když máme naplněné všechny oplatky, zabalíme je do alobalu a necháme uležet do druhého dne v lednici. Pro jistotu v lednici zatěžkávám například krabicemi s mlékem, aby se oplatky krásně spojily a nerozjížděly se.
  5. Na druhý den nakrájíme na libovolně velké kousky, já jsem zvyklá krájet na kostičky 2x2 cm.
  6. Podle chuti můžete na dozdobení pocákat roztopenou hořkou čokoládou, ale není to vůbec nutné. :-) Nechte si chutnat!

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 53.81 kcal | Protein: 0.77 g | Sacharidy: 5.97 g | z toho cukr: 3.94 g | Tuk: 3.03 g | z toho nas. MK: 1.04 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3720-grilliasovy-rez