Sušená rajčata v oleji s bylinkami

Usušená rajčata z vlastní zahrádky, naložené v oleji s tymiánem a česnekem jsou skutečnou pochoutkou. Můžeme je použít pro přípravu dalších pokrmů, na zdobení chuťovek, bagetek, chlebíčků ale taky je můžeme jíst jen tak samotné.

Reklama

Ingredience

Množství na
  sklenice (menší)

Postup přípravy

1.
Rajčata opláchneme, nakrájíme na plátky a naskládáme na plata sušičky na ovoce a zeleninu.
2.
Plátky rajčat osolíme, opepříme a dáme sušit na teplotu 55 stupňů. Sušíme 8-10 hodin podle velikosti a druhu rajčat. Rajčata nesmí být tvrdá ani příliš měkká.
3.
Usušená rajčata si naskládáme do čistých, suchých sklenic a to tak, že dáme vrstvu rajčat, přidáme tymián, stroužek česneku a opět další vrstvu rajčat.
4.
Až sklenice naplníme, zalijeme olejem tak, aby byla rajčata úplně ponořená. Sklenice uzavřeme a uložíme do chladna.

Od: Petuler, 8.9.2022

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min příprava
12 hod vaření
12 hod 30 min celkem
Množství: 4 × sklenice (menší)
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × sklenice (menší) = 53 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × sklenice (menší)
Energetická hodnota
147.80 kcal
Protein
7.11 g
Sacharidy
z toho cukr
22.41 g
19.81 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
1.63 g
0.25 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama