Sušená rajčata v oleji s bylinkami

Usušená rajčata z vlastní zahrádky, naložené v oleji s tymiánem a česnekem jsou skutečnou pochoutkou. Můžeme je použít pro přípravu dalších pokrmů, na zdobení chuťovek, bagetek, chlebíčků ale taky je můžeme jíst jen tak samotné.

Ingredience (4 x sklenice (menší))

Postup přípravy

  1. Rajčata opláchneme, nakrájíme na plátky a naskládáme na plata sušičky na ovoce a zeleninu.
  2. Plátky rajčat osolíme, opepříme a dáme sušit na teplotu 55 stupňů. Sušíme 8-10 hodin podle velikosti a druhu rajčat. Rajčata nesmí být tvrdá ani příliš měkká.
  3. Usušená rajčata si naskládáme do čistých, suchých sklenic a to tak, že dáme vrstvu rajčat, přidáme tymián, stroužek česneku a opět další vrstvu rajčat.
  4. Až sklenice naplníme, zalijeme olejem tak, aby byla rajčata úplně ponořená. Sklenice uzavřeme a uložíme do chladna.

Nutriční hodnoty (1 x sklenice (menší))

Energ. hodnota: 147.80 kcal | Protein: 7.11 g | Sacharidy: 22.41 g | z toho cukr: 19.81 g | Tuk: 1.63 g | z toho nas. MK: 0.25 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3583-susena-rajcata-v-oleji-s-bylinkami