Usušená rajčata z vlastní zahrádky, naložené v oleji s tymiánem a česnekem jsou skutečnou pochoutkou. Můžeme je použít pro přípravu dalších pokrmů, na zdobení chuťovek, bagetek, chlebíčků ale taky je můžeme jíst jen tak samotné.
Ingredience (4 x sklenice (menší))
Postup přípravy
Rajčata opláchneme, nakrájíme na plátky a naskládáme na plata sušičky na ovoce a zeleninu.
Plátky rajčat osolíme, opepříme a dáme sušit na teplotu 55 stupňů. Sušíme 8-10 hodin podle velikosti a druhu rajčat. Rajčata nesmí být tvrdá ani příliš měkká.
Usušená rajčata si naskládáme do čistých, suchých sklenic a to tak, že dáme vrstvu rajčat, přidáme tymián, stroužek česneku a opět další vrstvu rajčat.
Až sklenice naplníme, zalijeme olejem tak, aby byla rajčata úplně ponořená. Sklenice uzavřeme a uložíme do chladna.
Nutriční hodnoty (1 x sklenice (menší))
Energ. hodnota: 147.80 kcal |
Protein: 7.11 g |
Sacharidy: 22.41 g |
z toho cukr: 19.81 g |
Tuk: 1.63 g |
z toho nas. MK: 0.25 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3583-susena-rajcata-v-oleji-s-bylinkami