Bolinho de Bacalhau - Portugalské krokety z bílé tresky

Bolinho de Bacalhau jsou vláčné bramborové krokety s rybou. Jsou pokrmem specifickým pro celé Portugalsko. Najdete je na jídelníčku každé restaurace i každé domácnosti. Předkrm, party pochutina, svačina nebo i jako hlavní chod potěší tato specialita každého milovníka ryb. Krokety se mohou naplnit sýrem a podávají se se salátem z čerstvé zeleniny.

Reklama

Ingredience

Množství na
  kroketa

Postup přípravy

1.
Brambory oloupejte, nakrájejte je na malé kostičky a uvařte do měkka. Poté je rozmačkejte do hladké hmoty a dejte vychladnout.
2.
Potom si na olivovém oleji zpěňte nadrobno nakrájenou cibuli. Na cibuli pak pečte na kousky nakrájenou tresku, dokud nebude měkká. Může být na okrajích i dozlatova opečená, nesmí být ale syrová.
3.
Tresku natrhejte na jemné kousky, měla by se rozpadat. Pokud by se vám kousky zdály příliš velké, je možné tresku krátce mixovat ponorným mixérem.
4.
Tresku, brambory a vejce spojte v míse v hladkou hmotu. Přisypte tolik mouky, aby směs držela při sobě a po usmažení bylo těsto nadýchané. Při použití brambor varného typu C, použijte cca 6 - 7 lžic mouky. Místo mouky lze použít i jemnou strouhanku.
5.
Do směsi zamíchejte nadrobno nakrájenou petrželku, osolte a opepřete. Do každé krokety zabalte kostičku sýru. Dobře uzavřete, aby sýr při smažení nevytékal. Mezi dlaněmi vytvarujte válečky.
6.
Pokud krokety nebudete plnit sýrem, lze za pomoci dvou lžic pohodlně tvarovat noky a hned házet do oleje.
7.
Krokety smažte při střední teplotě dozlatova. Před podáváním pokapejte citronovou šťávou. Podávejte s čerstvou zeleninou nebo zeleninovým salátem. Krokety můžete i namáčet do omáčky a podávat je jako rychlé občerstvení.

Od: Jana Qara, 28.4.2022

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
15 min vaření
30 min celkem
Množství: 30 × kroketa
Autor: Jana Qara
Cena ingrediencí: 1 × kroketa = 6 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × kroketa
Energetická hodnota
66.36 kcal
Protein
5.24 g
Sacharidy
z toho cukr
3.07 g
0.43 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
3.48 g
1.43 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama