Netradiční banánové brownies s bílou čokoládou

Klasické kakaové brownies či brownies z fazolí zná snad každý z nás, ale co takové netradiční světlé brownies s banánem a také bílou čokoládou? To se jen tak nevidí a určitě stojí za zkoušku. Příprava je rychlá a nijak náročná, tudíž ji zvládne i úplný začátečník.

V tomto brownies slouží jako sladidlo zejména velmi zralý banán, bílá čokoláda a také stévie či čekankový sirup. Z části se tedy jedná o fit verzi bílého brownies. Avšak jestliže netoužíte po částečné fit verzi, lze použít i stejné množství klasického krupicového cukru.

Povrch buchty můžete doladit například různými semínky, oříšky či másly z nich vyrobených.

Tak pojďme na to.

Reklama

Ingredience

    • nebo
Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Nejprve si připravíme vodní lázeň, a sice tak, že do hrnce s vodou dáme plechovou misku s nalámanou bílou čokoládou a máslem nakrájeným na kostky. Jakmile se voda v hrnci začne zahřívat, čokoláda s máslem se začne rozpouštět. V moment, kdy se směs zcela rozpustí, ji vyjmeme z vodní lázně.
2.
Do čokoládové směsi postupně zašleháváme stévii či cukr, banány, jenž jsme si vidličkou rozmačkali na úplnou kaši a vejce. Vše společně důkladně vyšleháme mixérem.
3.
A nyní přichází na řadu sypké suroviny. Ke vznikajícímu těstu přidáme po jednom hrnku od každého druhu uvedené mouky a špetku soli. Opět vše společně vyšleháme mixérem.
4.
Jestliže se těsto na první pohled jeví jako příliš husté, můžeme přilévat mléko, dokud nedosáhneme těsta, jehož hustota bude tak akorát. Zhruba jako na bábovku.
5.
Plech o rozměrech 25 x 35 cm vyložíme pečícím papírem a vlijeme na něj připravené těsto. Troubu si předehřejeme na 180 °C a poté v ní pečeme připravené brownies po dobu 20 minut. Na závěr můžeme vyzkoušet zapíchnutím špejle do brownies, zda je již upečené.

Od: marketa98, 22.7.2021

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
30 min vaření
50 min celkem
Množství: 12 × porce
Autor: marketa98
Cena ingrediencí: 1 × porce = 7 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
240.88 kcal
Protein
4.17 g
Sacharidy
z toho cukr
31.66 g
9.51 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
12.03 g
7.20 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama