Domácí želé bonbóny

Medvídci a žížalky z pytlíku jsou samozřejmě nenahraditelné, ale podobnou dobrotu si můžete připravit i doma. Domácí příprava bonbónů je zábavná, děti si ji užívají a můžete ohlídat množství cukru.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Džus nebo vymačkanou ovocnou šťávu smícháme s citrónovou šťávou. Promícháme s medem a datlovým sirupem.
2.
Vložíme do hrnce a vsypeme želatinu. Necháme nabobtnat.
3.
Poté pomalu přivedeme k varu, pozor, nevařit. Jen krátce probublat.
4.
Naléváme horké do silikonových formiček na bonbóny a necháme vychladit v ledničce.

Od: Iva V, 19.1.2021

Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 5 min příprava
2 min vaření
15 min celkem
Množství: 10 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 6 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: dezert, česká, ovoce, bezlepkové, bez laktózy
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
32.39 kcal
Protein
1.83 g
Sacharidy
z toho cukr
6.51 g
6.10 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
0.04 g
0.01 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama