Domácí želé bonbóny

Medvídci a žížalky z pytlíku jsou samozřejmě nenahraditelné, ale podobnou dobrotu si můžete připravit i doma. Domácí příprava bonbónů je zábavná, děti si ji užívají a můžete ohlídat množství cukru.

Ingredience (10 x porce)

Postup přípravy

  1. Džus nebo vymačkanou ovocnou šťávu smícháme s citrónovou šťávou. Promícháme s medem a datlovým sirupem.
  2. Vložíme do hrnce a vsypeme želatinu. Necháme nabobtnat.
  3. Poté pomalu přivedeme k varu, pozor, nevařit. Jen krátce probublat.
  4. Naléváme horké do silikonových formiček na bonbóny a necháme vychladit v ledničce.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 32.39 kcal | Protein: 1.83 g | Sacharidy: 6.51 g | z toho cukr: 6.10 g | Tuk: 0.04 g | z toho nas. MK: 0.01 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2949-domaci-zele-bonbony