Medvídci a žížalky z pytlíku jsou samozřejmě nenahraditelné, ale podobnou dobrotu si můžete připravit i doma. Domácí příprava bonbónů je zábavná, děti si ji užívají a můžete ohlídat množství cukru.
Ingredience (10 x porce)
Postup přípravy
Džus nebo vymačkanou ovocnou šťávu smícháme s citrónovou šťávou. Promícháme s medem a datlovým sirupem.
Vložíme do hrnce a vsypeme želatinu. Necháme nabobtnat.
Poté pomalu přivedeme k varu, pozor, nevařit. Jen krátce probublat.
Naléváme horké do silikonových formiček na bonbóny a necháme vychladit v ledničce.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 32.39 kcal |
Protein: 1.83 g |
Sacharidy: 6.51 g |
z toho cukr: 6.10 g |
Tuk: 0.04 g |
z toho nas. MK: 0.01 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2949-domaci-zele-bonbony