Borůvkový koláč z podmáslí

  • Přidat foto

Máte doma podmáslí a přemýšlíte co upéct? Vyzkoušejte borůvkový koláč z podmáslí. Příprava je jednoduchá a po koláči se zapráší, uvidíte. Místo borůvek můžete využít i meruňky ze zahrádky nebo jiné ovoce.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Nejprve si v míse či v mixéru smícháme hladkou mouku, kypřící prášek, mleté mandle, cukr, strouhanou kůru z citronu a vše pečlivě promícháme.
2.
V misce si vyšleháme vejce a přidáme společně s podmáslím, vanilkou a máslem do těsta a opět velmi dobře promícháme.
3.
Připravíme si pekáč, promažeme máslem a vysypeme strouhankou a těsto do něj nalijeme.
4.
Borůvky si omyjeme a necháme odkapat a vedle sebe vkládáme do těsta.
5.
Nakonec pokapeme medem a posypeme mandlovými lupínky.
6.
Troubu si předehřejeme na 180 °C a pečeme cca 30 min.

Od: Marie, 22.8.2020

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min příprava
30 min vaření
1 hod celkem
Množství: 10 × porce
Autor: Marie
Cena ingrediencí: 1 × porce = 19 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: dezert, ovoce, pečení, vegetariánské

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
411.60 kcal
Protein
7.26 g
Sacharidy
z toho cukr
43.77 g
27.85 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
23.08 g
10.36 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.