Borůvkový koláč z podmáslí

Máte doma podmáslí a přemýšlíte co upéct? Vyzkoušejte borůvkový koláč z podmáslí. Příprava je jednoduchá a po koláči se zapráší, uvidíte. Místo borůvek můžete využít i meruňky ze zahrádky nebo jiné ovoce.

Ingredience (10 x porce)

Postup přípravy

  1. Nejprve si v míse či v mixéru smícháme hladkou mouku, kypřící prášek, mleté mandle, cukr, strouhanou kůru z citronu a vše pečlivě promícháme.
  2. V misce si vyšleháme vejce a přidáme společně s podmáslím, vanilkou a máslem do těsta a opět velmi dobře promícháme.
  3. Připravíme si pekáč, promažeme máslem a vysypeme strouhankou a těsto do něj nalijeme.
  4. Borůvky si omyjeme a necháme odkapat a vedle sebe vkládáme do těsta.
  5. Nakonec pokapeme medem a posypeme mandlovými lupínky.
  6. Troubu si předehřejeme na 180 °C a pečeme cca 30 min.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 410.72 kcal | Protein: 7.26 g | Sacharidy: 43.29 g | z toho cukr: 27.32 g | Tuk: 23.12 g | z toho nas. MK: 10.35 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2747-boruvkovy-kolac-z-podmasli