Máte doma podmáslí a přemýšlíte co upéct? Vyzkoušejte borůvkový koláč z podmáslí. Příprava je jednoduchá a po koláči se zapráší, uvidíte. Místo borůvek můžete využít i meruňky ze zahrádky nebo jiné ovoce.
Ingredience (10 x porce)
Postup přípravy
Nejprve si v míse či v mixéru smícháme hladkou mouku, kypřící prášek, mleté mandle, cukr, strouhanou kůru z citronu a vše pečlivě promícháme.
V misce si vyšleháme vejce a přidáme společně s podmáslím, vanilkou a máslem do těsta a opět velmi dobře promícháme.
Připravíme si pekáč, promažeme máslem a vysypeme strouhankou a těsto do něj nalijeme.
Borůvky si omyjeme a necháme odkapat a vedle sebe vkládáme do těsta.
Nakonec pokapeme medem a posypeme mandlovými lupínky.
Troubu si předehřejeme na 180 °C a pečeme cca 30 min.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 407.19 kcal |
Protein: 7.36 g |
Sacharidy: 43.20 g |
z toho cukr: 27.28 g |
Tuk: 22.61 g |
z toho nas. MK: 10.28 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2747-boruvkovy-kolac-z-podmasli