Sushi maki

Je zdravé, je jemné a zcela mu propadnete. Pokud jste se také zamilovali do sushi není třeba se ho obávat. Přípravu doma zvládnete a ingredience jsou běžně dostupné v řadě supermarketů nebo objednáte na internetu. Kdo se sushi teprve začíná, potřebuje rohož na tvarování. Pro začátečníky je sushi maki tím nejlepším startem. K podávání si ještě připravte sushi sójovou omáčku a wasabi.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Sushi rýži dáme do hrnce a asi 5 x propláchneme vlažnou vodou. Vždy necháme chvíli ve vodě, poté vodu vylijeme a proces opakujeme.
2.
Zalijeme vodou a dáme vařit. Vaří se stejně jako běžná rýže. Jakmile je voda vyvařená, necháme na plotně pod poklicí zchladnout.
3.
Do hotové a vlažné rýže vmícháme 6 lžic již ochuceného rýžového octa na sushi.
4.
Salátovou okurku, avokádo a mango oškrábeme a nakrájíme na dlouhé tenké nudličky. Na nudličky nakrájíme i lososa.
5.
Připravíme si misku se studenou vodou.
6.
Na rohož dáme mořskou řasu, lesklou stranou dolů. V tenké vrstvě naneseme rýží, nenanášíme až k okraji, aby se nám sushi dobře zatočilo. U horního okraje necháme asi 1,5cm bez rýže. Při práci si namáčejte ruce ve studené vodě, rýže se lepí.
7.
Doprostřed dejte lososa, mango, okurek a avokádo. Vyplňte střed po celé délce. Pevně rolujte, horní okraj bez rýže navlhčete vodou a rolování dokončete a odložte stranou. Můžete zvolit jen 3 ze 4 surovin a různě kombinovat.
8.
Stejným postupem připravte celé množství rýže, vychází to asi na 15 ks rolek, dle toho, jak silnou dáváte vrstvu rýže. Měla by být co nejtenčí.
9.
Hotové rolky dejte na 30 minut do lednice.
10.
Následně krájejte na asi 3 cm silná kolečka.
11.
Podávejte se sushi nakládaným zázvorem a sójovou omáčkou na sushi. Připravte si ji do dvou misek a do jedné z misek vmíchejte wasabi. Poté máte při podávání variantu ostré a neostré omáčky.

Od: Ráďa 78, 30.10.2019

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 2 hod příprava
20 min vaření
2 hod 20 min celkem
Množství: 8 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 35 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
344.67 kcal
Protein
11.23 g
Sacharidy
z toho cukr
60.58 g
2.13 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
4.99 g
0.91 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama