Klíčové slovo „kakao“

Stále opomíjené kakaové máslo je pokladem v kuchyni i kosmetice

Kakaové máslo není v českých kuchyních úplně běžnou ingrediencí. A je to skutečně škoda. Úžasně totiž voní, cukrovinkám propůjčí skvělou krémovou texturu a příjemně se rozpouští na jazyku. Navíc se nepřepaluje a při správném skladování je takřka nesmrtelné. Kakaové máslo využijete nejen v kuchyni, ale i při výrobě domácí kosmetiky.

7.11.2022

Jak se vyrábí kakao a v kterých čokoládách je jeho poměr nejvyšší?

Kakao k snídani či svačině s makovcem nebo buchtou a povidly je u nás v ČR klasikou již od dob našich babiček. Kakao milují děti i dospělí a to díky jeho sladké čokoládové chuti. Kakao je také jedna z nejdůležitějších ingrediencí při výrobě čokolády.

21.10.2019