Klíčové slovo „jáhly“

Snídaňové kaše zahřejí, zasytí a sníží cholesterol

Vydatná snídaně je nejlepším startem dne. Měla by obsahovat zdroj komplexních sacharidů, bílkoviny a kvalitní tuky. Zmíněné požadavky výborně splňují různé snídaňové kaše. Naučte se je připravovat, nebudou vás dopoledne trápit chutě na sladkosti. Vyzkoušet můžete stovky variací.

Pohanka, jáhly a kroupy zoufale volají. Vraťte nás do jídelníčku

Jejich názvy jistě znáte, ale vybavíte si jejich chuť? Možná stěží. Pohanka, jáhly a kroupy se téměř vytratily z našeho jídelníčku. Všechny však splňují pravidla zdravé výživy a patří na náš stůl.

7 důvodů proč by jáhly neměly chybět na vašem jídelníčku

Jáhly jsou asi jeden milimetr velké žluté kuličky, které se pomalu vytrácejí z našich jídelníčků. Ve středověku byla cena jáhlů velmi vysoká a vařilo se z nich pouze sváteční jídlo. V dnešní době je vystřídala rýže a brambory a objevují se většinou pouze ve zdravých receptech. Za standardní přílohu je bohužel již považovat nemůžeme.