Co má společného chilli, banán, chřest a celer? Jsou účinným afrodiziakem

Známe spoustu rčení a výroků o propojení lásky a dobrého jídla nebo šťastného manželství a plné lednice. Pravdou je, že existuje mnoho potravin, které umí podpořit touhy a po jejichž snězení se budete snažit vyhledat ložnici co nejdříve. Jaká přírodní afrodiziaka známe?

Reklama

Afrodiziaka používána tisíce let

Už v dávných dobách se truhlice dívek plnily vzácnými lahvičkami s tajemnými nápoji, které jim měly zajistit lásku jejich vyvoleného. Muži se zase obraceli k zázračným medikamentům, aby jim pomohly zplodit syna. Lidé lásku, touhu a plodnost podporovali například práškem z rohu nosorožce, sušeným krokodýlím penisem, používali sušená vlčí varlata, prášek z perel nebo sušené zaječí dělohy. Uvedené artefakty se v dnešních eshopech špatně hledají, proto zapátrejte v lednici a pokuste se najít účinná afrodiziaka mezi běžnými potravinami. Poradíme vám, jak hledat.

Jak afrodiziaka fungují

Název afrodiziakum je odvozen od jména řecké bohyně lásky Afrodity. Ta podle pověsti dokázala omámit každého muže. A ochromovala je nejen svou krásou. Údajně znala mnoho pokrmů a nápojů, které podporovaly vášeň. Takové pokrmy a nápoje máme i dnes. Afrodiziaka prokrvují pánevní oblast, a to se stejnou intenzitou u mužů i u žen. Některé pokrmy uvolňují dopamin v mozku. Lidé mají lepší náladu a jsou více naladěni k intimním hrátkám. Svou roli hraje i konkrétní podoba potravin nebo způsob, jakým potraviny konzumujeme.

Afrodiziaka v potravinách

Večeře nemusí být všední. Kombinujte afrodiziaka a vykouzlete hlavní chod nebo dezert.

Česnek a ostrá koření

Silně aromatická jídla a jídla hodně kořeněná vyplavují endorfiny a zároveň prokrvují tělo. Stoupá krevní tlak, zrychluje se puls. Lepší prokrvení má za následek lepší zážitky v ložnici.

Zázvor v dezertech

Strouhaný zázvor smíchaný s medem aktivuje smysly a rozproudí krev. Směs se hodí do nápojů nebo do dezertů.

Reklama

Šafránové rizoto

Šafrán je vzácné koření a jeho sílu znají lidé od nepaměti. Šafrán je vhodným lékem při stresu a smutku. Ženám vrací chuť k intimním činnostem a u mužů vede k pevnější erekci. Šafrán se přidává do čajů nebo do nejrůznějších pokrmů jako například rizoto.

Smyslné pojídání jahod

Jahody si můžete dopřát nejen se sklenkou šampaňského, ale také s tvarohem, zmrzlinou nebo zakysanou smetanou. Vysoký obsah zinku z nich dělá účinné afrodiziakum a navnadí vás i způsob konzumace.

Banán či chřest

Obě potraviny podporují chuť na sex specifickým tvarem a stylem konzumace. Banán je bohatý na draslík, který podpoří sexuální energii. Chřest podporuje mužskou potenci. Výborný je vařený a potřený máslem.

Casanova miloval ústřice

Velké množství aminokyselin v ústřicích podporují touhu na sex. Zároveň je jejich konzumace smyslná a zábavná. Ústřicím propadl i Casanova.

Voňavý celer

Chuť celeru je velmi výrazná, proto se nehodí ke každému pokrmu. Dušená jídla nebo polévky jsou však s celerem vynikající. Celer obsahuje mnoho látek, které podporují sexuální touhu.

Vyzkoušejte mořskou řasu

Mořská řasa má vysoký obsah vitamínů, které podporují produkci pohlavních hormonů. Je také zdrojem manganu, jódu a selenu, ty stojí za dobrou náladou.

Malé dávky alkoholu

V malých dávkách může sklenka vína organizmu prospět. Odbourává zábrany, snižuje hladinu stresu a navozuje lehkou euforii. Pozor však na to, že je velmi tenká hranice mezi povzbuzující dávkou a dávkou která vyvolává únavu, letargii, úzkost či agresi. U mužů může alkohol vést i k naprostému selhání v ložnici.

Z dalších afrodiziak můžete vyzkoušet granátové jablko, ovoce radosti goji, koriandr, kokos, muškátový oříšek nebo avokádo. Oblíbená je i peruánská maca.

Zdroje: svet-potravin.cz, independent.co.uk, netdoctor.co.uk, cosmopolitan.com, healthline.com, bezhladoveni.cz

Reklama

Autor: Iva Vaněčková, 21.6.2021

Přečtěte si více na téma

Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama