Jídelníček pro lepší pleť

Pleť je odrazem toho, jak se stravujeme a v jakém stavu je náš organismus. Pokud vás tedy trápí problémy s pletí, tak byste se kromě kosmetiky měli zaměřit právě i na to, jak a čím se stravujete. Díky správné stravě bude vaše pleť zářivější, pružnější a omlazenější.

Reklama

Co jíst, když nás trápí...

Akné

Za aknózní pleť velmi často může nadměrná konzumace mléka a mléčných výrobků. Ty často obsahují hormony a zbytky antibiotik, které naší pleti nedělají nejlépe. Další pohromou pro naši pleť je nadměrné solení a nadbytek jodu v těle. Díky těmto látkám se pleť více mastí. Naopak byste měli jíst mandle, které jsou bohaté na zinek. Další vhodné potraviny jsou zelenina, vitamin B6, beta-karoten a hodně vody.

Opuchlé oči

Opuchlé oči nepřidají na kráse vůbec nikomu. Pokud jim chcete předcházet, pijte hodně čaje, jezte chřest a petržel. Jde o potraviny snižující otoky. Další vhodné potraviny jsou citrony, kajenský pepř, ale i banány (kvůli draslíku) a opět velké množství vody, které vaši pleť hydratuje a rozzáří. Pokud potřebujete zneškodnit otoky rychle, dejte si na pár minut na oči dva plátky studené okurky, která oči zchladí.

Suchá pleť

Suchá pleť potřebuje přijímat větší množství tuků, mezi které patří například avokádo, ořechy, olivový olej, ale také i citrusy. Nevyhýbejte se ani omega 3 mastným kyselinám, které najdeme v rybách, semínkách (lněných) a pupalkovém oleji, který lze užívat jako doplněk stravy. Chybu neuděláte ani při konzumaci zelí. Vaši pleť ale hydratujte i zvenku, nejlépe přírodní kosmetikou, protože suchá pleť má často sklony k citlivosti.

Reklama

Autor: Stanislava Vaďurová, 21.11.2018

Přečtěte si více na téma

Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama