Skořicové croissanty

Tyto skořicové croissanty jsou rychlé, křupavé a voňavé. Ideální jako sladká snídaně nebo pohoštění ke kávě či čaji.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Rozválíme listové těsto na tenký obdélník (cca 30 × 40 cm). Ostrým nožem nebo rádýlkem ho rozdělíme na trojúhelníky.
2.
V misce smícháme cukr, skořici a rozpuštěné máslo.
3.
Každý trojúhelník potřeme skořicovým cukrem. Začneme rolovat od širší strany směrem k úzké špičce, čímž vytvoříme croissant.
4.
Croissanty pokládáme na plech vyložený pečicím papírem a potřeme je rozšlehaným vejcem.
5.
Troubu předehřejeme na 200 °C. Croissanty pečeme přibližně 15–20 minut, dokud nejsou zlatavé a křupavé.
6.
Po upečení necháme croissanty chvíli vychladnout. Před podáváním je posypeme moučkovým cukrem. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 12.1.2025

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
20 min vaření
35 min celkem
Množství: 8 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 5 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
251.97 kcal
Protein
3.30 g
Sacharidy
z toho cukr
21.81 g
6.60 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
16.65 g
3.89 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama