Skořicové croissanty

-
- Přidat foto
-
Reklama
Tyto skořicové croissanty jsou rychlé, křupavé a voňavé. Ideální jako sladká snídaně nebo pohoštění ke kávě či čaji.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Rozválíme listové těsto na tenký obdélník (cca 30 × 40 cm). Ostrým nožem nebo rádýlkem ho rozdělíme na trojúhelníky.
2.
V misce smícháme cukr, skořici a rozpuštěné máslo.
3.
Každý trojúhelník potřeme skořicovým cukrem. Začneme rolovat od širší strany směrem k úzké špičce, čímž vytvoříme croissant.
4.
Croissanty pokládáme na plech vyložený pečicím papírem a potřeme je rozšlehaným vejcem.
5.
Troubu předehřejeme na 200 °C. Croissanty pečeme přibližně 15–20 minut, dokud nejsou zlatavé a křupavé.
6.
Po upečení necháme croissanty chvíli vychladnout. Před podáváním je posypeme moučkovým cukrem. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 20 min vaření 35 min celkem |
Množství: | 8 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 5 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
251.97 kcal |
Protein |
3.30 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
21.81 g
6.60 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
16.65 g
3.89 g
|
Reklama
Reklama