Citronová bábovka s vanilkovým pudinkem

Skvělá bábovka, která je příjemně voňavá díky citronu a citronové kůře. Krásně se doplňuje s vůní vanilky po vanilkovém pudinku. Hrníčkové recepty jsou oblíbené na přípravu a bábovku zvládnou snadno upéct i větší děti. Ze silikonové formy bábovku vytáhněte až po úplném vychladnutí.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Vajíčka rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky dáme s cukry do mixéru a utřeme do pěny. Bílky šleháme se špetkou soli do tuhého sněhu.
2.
V jiné míse smícháme mouku s práškem do pečiva a pudinkovým práškem.
3.
Do vyšlehaných vajec s cukrem přidáme citronovou kůru a šťávu z citronu. Pomalu zašleháváme olej a mléko.
4.
Smícháme s moukou.
5.
Nakonec opatrně vmícháme sníh a dáme do formy.
6.
Pečeme na 170 °C asi 50 minut a necháme vychladnout.

Od: Iva V, 25.11.2024

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min příprava
50 min vaření
3 hod celkem
Množství: 20 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 4 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
229.53 kcal
Protein
3.74 g
Sacharidy
z toho cukr
31.78 g
20.83 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
9.92 g
1.67 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama