Citronová bábovka s vanilkovým pudinkem
- Přidat foto
-
Reklama
Skvělá bábovka, která je příjemně voňavá díky citronu a citronové kůře. Krásně se doplňuje s vůní vanilky po vanilkovém pudinku. Hrníčkové recepty jsou oblíbené na přípravu a bábovku zvládnou snadno upéct i větší děti. Ze silikonové formy bábovku vytáhněte až po úplném vychladnutí.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Vajíčka rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky dáme s cukry do mixéru a utřeme do pěny. Bílky šleháme se špetkou soli do tuhého sněhu.
2.
V jiné míse smícháme mouku s práškem do pečiva a pudinkovým práškem.
3.
Do vyšlehaných vajec s cukrem přidáme citronovou kůru a šťávu z citronu. Pomalu zašleháváme olej a mléko.
4.
Smícháme s moukou.
5.
Nakonec opatrně vmícháme sníh a dáme do formy.
6.
Pečeme na 170 °C asi 50 minut a necháme vychladnout.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
30 min příprava 50 min vaření 3 hod celkem |
Množství: | 20 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 4 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
229.53 kcal |
Protein |
3.74 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
31.78 g
20.83 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
9.92 g
1.67 g
|
Reklama
Reklama