Skvělá bábovka, která je příjemně voňavá díky citronu a citronové kůře. Krásně se doplňuje s vůní vanilky po vanilkovém pudinku. Hrníčkové recepty jsou oblíbené na přípravu a bábovku zvládnou snadno upéct i větší děti. Ze silikonové formy bábovku vytáhněte až po úplném vychladnutí.
Ingredience (20 x porce)
Postup přípravy
Vajíčka rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky dáme s cukry do mixéru a utřeme do pěny. Bílky šleháme se špetkou soli do tuhého sněhu.
V jiné míse smícháme mouku s práškem do pečiva a pudinkovým práškem.
Do vyšlehaných vajec s cukrem přidáme citronovou kůru a šťávu z citronu. Pomalu zašleháváme olej a mléko.
Smícháme s moukou.
Nakonec opatrně vmícháme sníh a dáme do formy.
Pečeme na 170 °C asi 50 minut a necháme vychladnout.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 232.31 kcal |
Protein: 3.33 g |
Sacharidy: 32.73 g |
z toho cukr: 20.80 g |
Tuk: 9.84 g |
z toho nas. MK: 1.66 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4358-citronova-babovka-s-vanilkovym-pudinkem