Horké jablko se zázvorem

Jablková sezóna je v plném proudu a proto spousta z nás připravuje domácí jablečný mošt. Tento mošt se dá využít na velmi lahodný horký nápoj, který vás zahřeje hlavně v zimě.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Do kastrůlku si nalijeme vodu.
2.
Přidáme koření na svařené víno, nasekaný zázvor, pomerančovou kůru a přivedeme k varu. Asi 1 minutu povaříme.
3.
Poté do kastrůlku vlijeme jablečnou šťávu, necháme přejít varem a odstavíme z plotny. Necháme odležet asi 10 minut.
4.
Poté znovu zahřejeme k bodu varu. Opět jen krátce povaříme, jen několik sekund.
5.
Přes sítko nalijeme do sklenice nebo hrnku a můžeme podávat s plátkem pomeranče a hvězdičkou badyánu.

Od: Petuler, 20.10.2022

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
3 min vaření
18 min celkem
Množství: 1 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 10 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
124.51 kcal
Protein
0.40 g
Sacharidy
z toho cukr
28.82 g
0.14 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
0.81 g
0.02 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama