Horké jablko se zázvorem
Jablková sezóna je v plném proudu a proto spousta z nás připravuje domácí jablečný mošt. Tento mošt se dá využít na velmi lahodný horký nápoj, který vás zahřeje hlavně v zimě.
Reklama
Postup přípravy
1.
Do kastrůlku si nalijeme vodu.
2.
Přidáme koření na svařené víno, nasekaný zázvor, pomerančovou kůru a přivedeme k varu. Asi 1 minutu povaříme.
3.
Poté do kastrůlku vlijeme jablečnou šťávu, necháme přejít varem a odstavíme z plotny. Necháme odležet asi 10 minut.
4.
Poté znovu zahřejeme k bodu varu. Opět jen krátce povaříme, jen několik sekund.
5.
Přes sítko nalijeme do sklenice nebo hrnku a můžeme podávat s plátkem pomeranče a hvězdičkou badyánu.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
124.51 kcal |
Protein |
0.40 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
28.82 g
0.14 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
0.81 g
0.02 g
|
Reklama
Reklama