Horké jablko se zázvorem

Jablková sezóna je v plném proudu a proto spousta z nás připravuje domácí jablečný mošt. Tento mošt se dá využít na velmi lahodný horký nápoj, který vás zahřeje hlavně v zimě.

Ingredience (1 x porce)

Postup přípravy

  1. Do kastrůlku si nalijeme vodu.
  2. Přidáme koření na svařené víno, nasekaný zázvor, pomerančovou kůru a přivedeme k varu. Asi 1 minutu povaříme.
  3. Poté do kastrůlku vlijeme jablečnou šťávu, necháme přejít varem a odstavíme z plotny. Necháme odležet asi 10 minut.
  4. Poté znovu zahřejeme k bodu varu. Opět jen krátce povaříme, jen několik sekund.
  5. Přes sítko nalijeme do sklenice nebo hrnku a můžeme podávat s plátkem pomeranče a hvězdičkou badyánu.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 124.51 kcal | Protein: 0.40 g | Sacharidy: 28.82 g | z toho cukr: 0.14 g | Tuk: 0.81 g | z toho nas. MK: 0.02 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3636-horke-jablko-se-zazvorem