Jablková sezóna je v plném proudu a proto spousta z nás připravuje domácí jablečný mošt. Tento mošt se dá využít na velmi lahodný horký nápoj, který vás zahřeje hlavně v zimě.
Ingredience (1 x porce)
Postup přípravy
Do kastrůlku si nalijeme vodu.
Přidáme koření na svařené víno, nasekaný zázvor, pomerančovou kůru a přivedeme k varu. Asi 1 minutu povaříme.
Poté do kastrůlku vlijeme jablečnou šťávu, necháme přejít varem a odstavíme z plotny. Necháme odležet asi 10 minut.
Poté znovu zahřejeme k bodu varu. Opět jen krátce povaříme, jen několik sekund.
Přes sítko nalijeme do sklenice nebo hrnku a můžeme podávat s plátkem pomeranče a hvězdičkou badyánu.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 124.51 kcal |
Protein: 0.40 g |
Sacharidy: 28.82 g |
z toho cukr: 0.14 g |
Tuk: 0.81 g |
z toho nas. MK: 0.02 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3636-horke-jablko-se-zazvorem