Borůvková zmrzlina

Jemná borůvková zmrzlina s citrónovou příchutí. Podávat můžeme s karamelem, šlehačkou nebo čerstvým ovocem. Zmrzlinu můžeme udělat z jakéhokoliv sezónního ovoce.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Borůvky s cukrem si vložíme do hrnce a přivedeme k varu.
2.
Přidáme vanilkový cukr, citrónovou šťávu a necháme vařit do změknutí. Poté necháme vychladnout.
3.
Vychladnutou směs přendáme do mixéru a rozmixujeme na jemno.
4.
Přimícháme kysanou smetanu, smetanu ke šlehání a znovu promixujeme.
5.
Směs nalijeme do formiček a necháme zmrznout v mrazáku.
6.
Po zmrznutí můžeme podávat s karamelem.

Od: Petuler, 22.2.2022

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 3 hod 10 min příprava
10 min vaření
3 hod 10 min celkem
Množství: 6 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 12 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
216.45 kcal
Protein
1.44 g
Sacharidy
z toho cukr
24.75 g
23.76 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
12.63 g
7.22 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama